HRADY A ZÁMKY HISTORICKÁ MISTA CÍRKEVNÍ PAMÁTKY PAMÁTKY UNESCO HOME PAGE HOME PAGE 15 KRKONOŠE 14 SEVERNÍ MORAVA A SLEZSKO 13 STŘEDNÍ MORAVA 12 JIŽNÍ MORAVA 11 VYSOČINA 10 VÝCHODNÍ ČECHY 09 ČESKÝ RÁJ 08 ČESKÝ SEVER 07 SEVEROZÁPADNÍ ČECHY 06 ZÁPADOČESKÉ LÁZNĚ 05 PLZEŇSKO 04 ŠUMAVA 03 JIŽNÍ ČECHY 01 PRAHA 02 OKOLÍ PRAHY PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY KONGRESOVÁ TURISTIKA AKTIVNÍ DOVOLENÁ PŘÍRODA LÁZNĚ 14 SEVERNÍ MORAVA A SLEZSKO 13 STŘEDNÍ MORAVA 12 JIŽNÍ MORAVA 11 VYSOČINA 04 ŠUMAVA 03 JIŽNÍ ČECHY
Čtvrtek 28.03.2024
 

REGION ŠUMAVA
Vyhledávací centrum
Rejstřík regionu
Databanka akcí
Dopravní přístupnost
Destinační management
Příroda a její ochrana
Biosférická rezervace UNESCO
Chráněná krajinná území
Přírodní zajímavosti
Jeskyně a propasti
Vrcholy, hřebeny, sedla
Fauna a flora
Naučné stezky
Památky a zajímavosti
Památky UNESCO
Památky a architektura
Církevní památky
Hrady a zámky
Kultura, zábava, sport
Kultura a zábava
Sport a relaxace
Zimní sporty
Aktivní dovolená
Folklor a tradice
Etnografický region
Etnografický subregion
Folklorní sdružení
Folklorní soubory
Folklorní festivaly
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
Turistika a volný čas
Agroturistika
Pěší turistika
Cykloturistka
Vodní turistika a sporty
Vinařská turistika
Pohádkové regiony
Lázeňství
Lázeňská zařízení
Lázeňské domy a sanatoria
Kongresová turistika
Výstavy a výstaviště
Kongresová centra
Ubytování a stravování
Autokemp, kemp, tábořiště
Hotely, penziony
Chaty a chalupy
Rekreační areály
Další ubytování
Restaurace
Příjemné posezení
Gastronomické speciality
Království perníku

Pravé olomoucké tvarůžky [ Výroba ]

Pravé olomoucké tvarůžky
Výroba tvarůžků, v Čechách nazývaných syrečky, je historicky doložena více jak 500 let.
Pravé olomoucké tvarůžky jsou jediným původním českým sýrem, jehož název je zapsán mezinárodně chráněným označením původu.
Firma A.W. v Lošticích, která nese ve svém názvu iniciály zakladatele firmy, pana Aloise Wesselse, vyrábí tvarůžky již od roku 1876.
Ročně se ve společnosti A.W. vyrobí asi 2 000 t tvarůžků.

Základní surovinou pro výrobu pravých olomouckých tvarůžků je netučný kyselý tvaroh.
Při výrobě se nepoužívají žádné konzervační látky kromě kuchyňské soli, která je nezbytným prvkem jak při výrobě, tak při tvorbě charakteristické chuti.
Tento sýr pro dietetické stránce plně odpovídá nárokům současného spotřebitele na velmi nízký obsah tuku - pouze 1 %, vysoký obsah bílkovin, vápníku a ušlechtilých mléčných kultur.

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ


Typ záznamu: Výroba
AKTUALIZACE: Uživatel 491 (Archivní záznam) org. 49, 29.04.2008 v 13:38 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
ATUR ČR
Podmínky členství ATUR ČR
Aktuality
Turistické regiony ČR
Turistické oblasti ČR